Rakentava vuorovaikutus eläinlääkärin työssä

Tervetuloa oppimaan omien arvojesi mukaista rakentavaa vuorovaikutusta!

Aika ja paikka: Zoom: 11.11. lauantaina klo 8.30–12.30 (liittymislinkki tämän viestin lopussa)


Työssäsi on varmasti tilanteita, joissa voit aivan rennosti ilmaista itseäsi ilman sen kummempaa valmistautumista tai harkintaa ja viestin vastaanottaja kuulee ja ymmärtää viestisi juuri niin kuin toivotkin. Se on merkki siitä, että välillänne on selkeä yhteys ja ymmärrys. Toivottavasti näitä tilanteita on enemmän kuin niitä toisenlaisia, joissa huomaatkin, että toinen ei ymmärrä sitä, mitä tarkoitat etkä sinä sitä, mitä toinen tarkoittaa. Se on taas merkki siitä, että välillänne oleva yhteys rakoilee tai on poikki. Saatat jälkeenpäin leimata sen toisen ihmisen - työkaverin tai asiakkaan - vaikka rasittavaksi tai ärsyttäväksi, sen sijaan, että rakentaisit yhteyden siihen, mitä itsessäsi tapahtuu, eli mitä tunnet ja mistä tarpeistasi tunteesi kumpuavat. Sinua saattaa rasittaa tai ärsyttää, koska kaipaisit yhteyttä ja ymmärrystä suhteeseesi tuon toisen henkilön kanssa. Jotkut jäävät pohtimaan näitä tilanteita jälkeen päin syyttelemällä toista henkilöä tai itseä ja tilanteen puheeksi ottaminen tuon toisen kanssa saattaa jäädä tekemättä ja sen seuraukset saattavat vaikuttaa ikävästi suhteeseenne.


Koulutuksessamme käsittelemme juuri näitä tilanteita, jotka ovat jääneet teitä pohdituttamaan. Opettelemme selkeän prosessin, jonka avulla voimme ymmärtää enemmän itseämme ja toisiamme. Sitä varten pyydän teitä kaikkia kertomaan lyhyesti jostain yhdestä "hankalasta" vuorovaikutustilanteesta jo ilmoittautumislomakkeessamme, jotta saamme esimerkkejä, joita käymme läpi yhdessä ja paritöissä.

Koulutus perustuu Nonviolent Communication eli NVC-prosessiin, mistä saatte helposti etukäteenkin jo tietoa esim. nettisivuiltamme www.savannaconnexions.fi.


Ilmoittautumislomake


Olette sydämellisesti tervetulleita mukaan!


Hanna Savanna, kansainvälisesti sertifioitu NVC-kouluttaja jo vuodesta 2002