SEP ry hevosjaoston koulutuspäivät tammikuussa 2019

Hevosjaoston PikkuSEP Himos, Jämsä 11.-13.1.2019 (pe-su), aiheena ontumat ja kollegiaalisuus. 

Eläinlääkäreiden määrän lisääntyessä maassamme kilpailu asiakkaista kovenee. Lisäksi eläinlääkäreiden kanssa osittain samoista töistä kilpailevat nyt myös erilaiset terapeutit ja teknikot. Asiakkaat etsivät aktiivisesti ratkaisua hevostensa ongelmiin myös internetistä, ja sosiaalisessa mediassa keskustelupalstat täyttyvät maallikoiden antamista ohjeista. Samaan aikaan arvokasta hevosmiestaitoa katoaa.

Kaikki tämä on asiakkaalle joskus hämmentävää ja klinikalle tuodun hevosen hoitohistoriaa kuunnellessa eläinlääkärin voi olla vaikea tietää, mikä historiassa on totta ja mikä vahvasti väritettyä. Eläinlääkärin onkin välillä haastavaa löytää diplomaattinen ratkaisutie potilaan diagnostiikassa ja hoidossa sekä samalla ylläpitää kollegiaalisuutta.

SEP ry hevosjaosto tarjoaa hevospraktikoille tilaisuuden keskustella hyvässä hengessä kaikesta tästä ja paljon muusta. Toivotamme jäsenemme tervetulleiksi tammikuun 2019 pikku-SEPiin eli hevosjaoston koulutuspäiville Himokselle pe-su 11.-13.1.2019. Olemme sisällyttäneet ohjelmaan luentoja ja keskustelua paitsi ontumadiagnostiikasta myös kollegiaalisuudesta. Uusinta kehitystä ontumadiagnostiikassa edustaa hevosen liikkeiden mittaaminen objektiivisesti (objective gait analysis), josta tulee luennoimaan Thilo Pfau. Thilo on alan pioneeri, joka tutkii ja opettaa eläinten biomekaniikkaa Lontoon Royal Veterinary Collegessa Structure and Motion -tutkimusohjelmassa. Suomalaista ontumadiagnostiikan osaamista edustavat Heikki Saarinen Kangasalan Hevosklinikalta sekä keskustelupaneeli, jossa istuu useita maamme kokeneimpia ontumadiagnostikkoja. Lisäksi Meikku Toivonen tulee kertomaan eläinlääkintävahinkojen arviolautakunnan toiminnasta, joka usein on vahvasti läsnä potilastapahtumien selvittelyssä.

2019 pikku-SEPissä olemme halunneet palata ajassa taaksepäin vain siinä mielessä, että olemme jättäneet ohjelmaan reilusti tilaa yhdessäololle ja reippaalle talviurheilulle, kuten hevosjaostolla aiemmin oli usein tapana tehdä. Paikkana Himos tarjoaa hyvät puitteet esimerkiksi koko perheen laskettelureissulle lauantain pitkällä tauolla.

Luennoimassa:

Thilo Pfau (TPF), Dr.-Ing., PhD, Senior Lecturer in Bioengineering (The Royal Veterinary College, UK)

Heikki Saarinen (HS), ELL, Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri

Merja-Liisa Toivonen (MT), ELL, Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri

Jukka Houttu (JH), ELL, Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri

Olli Kauko (OK), ELL

Olli Mäkelä (OM), ELT, Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri

Mari Vettenranta (MV), ELL, Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri

Ilona Otter (IO), ELL

Tanja Pehkonen (TPE), ELL

Johanna Penttinen (JP), ELL, Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri

 

Ilmoittautumislinkki sivun alaosassa!

 

Ohjelma

 

Ilmoittautumishinnat:

Sis. lounaat, perjantain ja lauantain illallisen sekä lauantain ryhmäliikuntavaihtoehdon.

Early bird - varhainen ilmoittautuminen 22.12.2018 saakka

 • jäsenet 540€
 • opiskelijajäsenet 350€
 • Ei peruutusoikeutta, ks. peruutusehdot alla
 • Jäsenyys tulee olla voimassa/jäsenhakemus on jätetty vähintään 7 vrk  ja jäsenmaksu maksettu vähintään 5 vrk ennen ilmoittautumisen määräaikaa, joilloin sähköinen ilmoittautuminen onnistuu määräajan puitteissa, maksun kirjauduttua. Jäsenmaksusähköposti on lähetetty jäsenille jäsenrekisterissä olevaan sähköpostiosoitteeseen 1.1.2018, eräpäivä oli 31.1.2018.

Normaalihintainen ilmoittautuminen 22.12.2018 – 3.1.2019

 • jäsenet 700€
 • opiskelijajäsenet 700€

Myöhäinen ilmoittautuminen 3.1.2019 –> (osallistujapaikka järjestetään mahdollisuuksien mukaan)

 • ota yhteyttä sähköpostitse jasenasiat@sep.fi
 • jäsenet 700€
 • Ei erillistä opiskelijahintaa

Muu info:

Tieto erityisruokavalioista sekä illallisiin ja ryhmäulkoliikuntaan osallistumisesta ilmokaavakkeella.

Jäsenyys ja lasku:

Ole yhteydessä, mikäli et ole maksanut vuoden 2018 SEP ry:n jäsenmaksua, niin annamme jäsenmaksutiedot vuodelle 2019.

Koulutus on avoin jäsenille. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti jäsentunnuksilla sep.fi-sivuston kautta. Sähköinen ilmouttautuminen onnistuu vain jos jäsenmaksu on ilmoittautumishetkellä maksettu ja kirjattu jäsenrekisteriin (huomioi muutaman arkipäivän viive maksun ja kirjauksen välillä).

Sähköisen ilmoittautumisen ilmoittautumisvahvistus tulee sähköpostiin automaattisesti pian maksun vahvistamisen jälkeen (tarkista roskaposti, gmailin tarjoukset-kansio ym., mikäli eivät ole 10 minuutissa tulleet). Jos sähköinen ilmoittautuminen tai maksaminen ei onnistu, tai ilmoittautumisvahvistus ei tule perille, ota yhteyttä jasenasiat@sep.fi.

Ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä, ota yhteyttä jasenasiat@sep.fi.

Peruutusehdot:

Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova. Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta toiselle SEP ry:n jäsenelle. Kaksipäiväisiin koulutuksiin voi osallistua eri päivinä eri henkilö edellyttäen, että molemmat ovat SEP ry:n jäseniä. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Suomen Eläinlääkäripraktikoille ennen koulutuksen alkamista. Erityisruokavalion edellyttämiä muutoksia tarjoiluissa ei viime hetken osallistujavaihdoissa aina pystytä varmistamaan.

Edullisempaa, ns. Early Bird -ilmoittautumishintaa ei palauteta, mikäli osallistuminen peruuntuu. Osallistujapaikan voi kuitenkin luovuttaa edelleen toiselle SEP ry:n jäsenelle. Yli 30 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä normaalihintaisten ilmoittautumisten peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 50 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 15-29 vrk ennen koulutusta, koulutuksen hinnasta peritään 50 %. 

Mikäli osallistuminen perutaan korkeintaan 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat normaalihintaisten ja myöhäisten ilmoittautumisten osalta lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joista veloitetaan vain ko. osallistujapaikkaan välittömästi liittyvät kulut (esim. kokouspaketti ruokailuineen).

Jäsenmaksukausi on kalenterivuosi. Lasku 2018 jäsenmaksusta on lähetetty sähköpostitse 1.1.2018 jäsenrekisteriin merkittyyn sähköpostiosoitteeseen.

Majoitusvaihtoehtoja:

HimosEasy mökit HimosHotellin läheisyydessä
430 € / mökki /vkl (pe-su)

HimosHotellin huoneet
1 hh 150 € /vkl (pe-su)
2 hh 180 € /vkl (pe-su)
sis. aamiaisen ja asiakasiltasaunan

Koivulan paritaloja
310€ / vkl (pe-su)

Lisäpalvelut mökkeihin / huviloihin tarvittaessa:

 • Liinavaatteet (sis. lakanat ja kylpypyyhe) toimitettuna 15 € / hlö, pedattuna 20 € / hlö
 • Toilettipussi 6 € /kpl (sis. minipullot shampoota, hoitoainetta, suihkugeeliä, vartalovoidetta, parranajosetti, mini hammasharja + tahna, kynsiviila, ompelusetti ja kampa).

Majoituskohteen saa käyttöön tulopäivänä klo 16 alkaen HimosCenterin vastaanotosta (Länsi-Himoksentie 4) ja lähtöluovutus klo 12

Osassa huoneistoja ulkoporeamme, jonka voi varata hintaan 150 €.

Majoitusvaraukset: Leena Pärnäjärvi/ Himoslomat,
p. 020 7119224, leena.parnajarvi@himoslomat.fi
mainitse varatessasi majoituskoodi SEP, ja tee varauksesi 22.12.2018 mennessä (koodilla varauksen tekeviltä ei veloita toimitusmaksua 19 €)

Lisäkysymykset ja tiedustelut kurssista: tiina.eskonen@sep.fi

 

Ilmoittaudu koulutukseen tästä